Cv ketel bijvullen in 10 simpele stappen

C

Cv ketel bijvullen? Heb je het idee dat jou verwarming niet meer voldoende werkt, worden jou radiatoren niet meer warm of wordt je water niet meer goed warm? Misschien is het tijd om jou cv ketel bij te vullen.Wij leggen hieronder stap voor stap aan jou uit hoe je dit kan doen.

Hoe kan ik mijn cv ketel bijvullen?

Stap 1

Zet je thermostaat lager of uit zodat al je radiatoren afgekoeld zijn.

Bijvullen cv ketel 1
Stap 1

Stap 2

Open de kranen van alle aangesloten radiatoren.

Bijvullen cv ketel 2
Stap 2

Stap 3

Gebruik voor het bijvullen een vulslang met twee kraankoppelingen, een doek en een ontluchtingssleutel.

Bijvullen cv ketel 3
Stap 3

Stap 4

Sluit de vulslang aan op een (koud) waterkraan. Verwijder lucht uit de vulslang. Vul de slang langzaam met water. Houd het uiteinde van de slang omhoog, boven een emmer. Sluit de kraan zodra er water uit de slang loopt.

Bijvullen cv ketel 4
Stap 4

Stap 5

Draai de afsluitdop van de vul- / aftapkraan. Bevestig de vulslang aan de vul- / aftapkraan. Draai de vulslang goed vast.

cv ketel bijvullen 5
Stap 5

Stap 6

Draai de vul- / aftapkraan van de CV-installatie open. Draai daarna de waterkraan open.

Stap 7

Controleer de waterdruk van de CV-installatie die op de manometer staat aangegeven. Sluit de waterkraan als de waterdruk 2 bar is.

Stap 8

Sluit de vul- / aftapkraan van de CV-installatie. Laat de slang aan de vul- / aftapkraan tot de installatie is ontlucht.

Stap 9

Belangrijk: ontluchten.
Door het bijvullen met water komt er lucht in de CV-installatie: Ontlucht de installatie. Na het ontluchten kan de waterdruk weer onder het vereiste niveau komen. Controleer de waterdruk van de CV-installatie die op de manometer staat aangegeven. Als de waterdruk lager is dan 0,8 bar, moet water worden bijgevuld.

Stap 10

Wanneer de installatie is bijgevuld kan je de cv ketel weer gebruiken. Zet de thermostaat weer hoger.

Info

Belangrijk Het vullen en het ontluchten van de installatie 2 keer per jaar zou voldoende moeten zijn om de juiste waterdruk te krijgen. Neem contact op met uw installateur, indien u vaak water bij moet vullen.