Intergas Cv ketel condensafvoer verstopt

I

De foutmelding “Code 5” op een Intergas cv ketel betekent dat er een probleem is met de condensafvoer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal duidt dit op een verstopping in de afvoer.

Controle condensafvoer bij een Intergas

Om dit probleem op te lossen, moet je eerst de condensafvoer inspecteren en controleren op verstoppingen. Als je de oorzaak van de verstopping niet kunt vinden, controleer dan de luchttoevoer en rookgasafvoer je Intergas cv ketel i.v.m. mogelijke recirculatie van rookgassen.

Intergass condensafvoer cv ketel code 5

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de condensafvoer te controleren:

  1. Zoek de condensafvoer op je cv ketel en controleer of er water uitkomt. Als er geen water uitkomt, is er waarschijnlijk een verstopping.
  2. Maak de condensafvoer los en controleer of deze verstopt is. Dit kun je doen door de afvoer door te spoelen met water of door een stukje ijzerdraad of een andere lange, dunne staaf in de afvoer te steken om de verstopping los te maken.
  3. Controleer de afvoerpijp die naar buiten loopt en zorg ervoor dat deze niet verstopt is.
  4. Controleer of de afvoer goed is aangesloten op de cv ketel en dat er geen lekkages zijn.

Als je alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en de verstopping nog steeds niet is verholpen, neem dan contact op met een professionele cv-monteur om het probleem op te lossen. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen om schade aan de cv-ketel te voorkomen.