Remeha Avanta E13 storing

R

Remeha Avanta E13 storing

Een Remeha Avanta E13 storing kan meerdere oorzaken hebben.

Er kan een probleem zijn met de sensor, deze is niet of slecht aangesloten of er is een bedradingsfout. Controleer de aansluiting sensoren en de bedrading.

Een E13 storing kan ook veroorzaakt worden door een defect automaat. Vervang de beveiligingsautomaat.

De smeltbeveiliging van de warmtewisselaar kan aangesproken zijn, dit kan komen door:

  • Een te lage waterdruk en/of het waterpeil. Controleer de waterdruk van de CV-installatie en ga eventuele waterlekkages na.
  • Er is geen doorstroming. Controleer de werking van de circulatiepomp van de CV-ketel. Steek een schroevendraaier in de gleuf van de as van de circulatiepomp en draai de as meerdere malen van rechts naar links.
  • Er is te veel lucht. Ontlucht de ketel wanneer de pomp uitgeschakeld is. Controleer stekker en bekabeling van de smeltbeveiliging van de warmtewisselaar en meet deze door.  Wanneer er een afwijking wordt geconstateerd moet de warmtewisselaar vervangen worden.

Een laatste oorzaak van een E13 storing heeft te maken met de thermische beveiliging, een rookgaslekkage is hier de oorzaak van. Controleer stekker en bekabeling van de smeltbeveiliging van de warmtewisselaar en meet deze door. Indien de thermische beveiliging is aangesproken, neem contact op met de fabrikant.

Remeha Avanta E13 storing 1

Voeg opmerking