Remeha Avanta E4 storing : 5 essentiële tips

R

Remeha Avanta E4 storing

Een Remeha Avanta E4 storing kan optreden wanneer er na maximaal 5 startpogingen geen vlamvorming ontstaat. Deze storing kan verschillende oorzaken hebben. Om de oorzaak te achterhalen, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen.

Een Remeha Avanta E4 storing kan optreden wanneer er na maximaal 5 startpogingen geen vlamvorming ontstaat. Om de oorzaak van de storing te achterhalen, is het belangrijk om te controleren of er een ontstekingsvonk aanwezig is. Als er geen vonk is, zijn de ontstekingstransformator, ontstekingskabel, de tussenafstand van de elektroden (3-4 mm) en de aarding mogelijke oorzaken. Het is belangrijk om deze elementen zorgvuldig te inspecteren en eventuele problemen op te lossen om de E4 storing te verhelpen en ervoor te zorgen dat de CV-ketel weer goed functioneert.

Wanneer er wel sprake is van een ontstekingsvonk maar geen vlamvorming test  je allereerst of de CV-ketel is aangesloten op het elektriciteitsnet.
Controleer de volgende stappen

  • is de gaskraan open
  • is de voedingsdruk voor gas aanwezig
  • is de gasleiding voldoende ontlucht

Wanneer je bovenstaande stappen bent na gegaan, controleer dan of de lucht-/ rookgassenleiding lekt of verstopt zit. Controleer O2 op vollast en laaglast.
Verder ga je na of de sifon gevuld en niet verstopt is.  Als laatst reinig of vervang je de ionisatie-/ontstekingselektrode.

Is er wel sprake van een vlam maar geen of onvoldoende ionisatie <μA, controleer dan:

  • de stabiliteit van de verbranding van de vlam
  • O2 op vollast en laaglast
  • de elektrische aansluiting en dan vooral de aarding
  • de tussenafstand van de elektroden (3-4 mm)

Volg deze eenvoudige stappen om de Remeha Avanta E9 storing op te lossen en je verwarmingssysteem weer in topconditie te krijgen.

Remeha Avanta E4 storing

Voeg opmerking