Remeha Avanta E7 storing : 6 essentiële tips

R

Oorzaak en oplossing van een Remeha Avanta E7 storing

Een Remeha Avanta E7 storing kan verschillende oorzaken hebben, zoals een gebrek aan water in de ketel of een niet-functionerende pomp. Hieronder vindt u enkele oplossingen voor de meest voorkomende problemen.

 1. Als u last heeft van een Remeha Avanta E7 storing, is het belangrijk om de waterdruk van uw CV-installatie te controleren. Een te lage waterdruk of waterpeil kan namelijk een oorzaak zijn van deze storing. U kunt de waterdruk controleren door de drukmeter op de ketel te bekijken. De ideale waterdruk ligt meestal tussen de 1,5 en 2 bar. Als de druk te laag is, kunt u de CV-installatie bijvullen met water.
 2. Als u de waterdruk controleert, is het ook belangrijk om uit te kijken voor eventuele waterlekkages. Deze kunnen de oorzaak zijn van de te lage waterdruk en moeten zo snel mogelijk worden gerepareerd. Door de waterdruk te controleren en eventuele lekkages op te sporen en te verhelpen, kunt u de E7 storing verhelpen en zorgen dat uw CV-ketel weer goed functioneert.
 3. Controleer de circulatiepomp
  Als er geen doorstroming plaatsvindt, kan dit ook leiden tot een E7 storing. Controleer de werking van de circulatiepomp van uw CV-ketel door een schroevendraaier in de gleuf van de as van de circulatiepomp te steken en de as meerdere malen van rechts naar links te draaien. Controleer ook de bedrading van de circulatiepomp.
 4. Ontlucht de ketel
  Een andere mogelijke oorzaak van een E7 storing is te veel lucht in de installatie. Ontlucht uw ketel wanneer de pomp uitgeschakeld is.
 5. Controleer de pompbekabeling
  Een verkeerde pompbekabeling kan ook een E7 storing veroorzaken. Controleer de elektrische aansluitingen van uw ketel.

Met deze oplossingen kunt u de meeste E7 storingen bij uw Remeha Avanta ketel oplossen. Volg deze eenvoudige stappen om de Remeha Avanta E7 storing op te lossen en je verwarmingssysteem weer in topconditie te krijgen.

Remeha Avanta handleiding storingen

Voeg opmerking