Remeha Tzerra ace A02.46 storing

R

De storingscode Tzerra Ace A02.46 verwijst naar een probleem met de watertemperatuursensor van de Remeha Tzerra Ace CV-ketel. De watertemperatuursensor meet de temperatuur van het water dat door de CV-ketel stroomt. Als de sensor niet goed werkt of als er een probleem is met de bedrading naar de sensor, kan dit leiden tot de foutcode A02.46 op het display van de ketel.

Mogelijke oorzaken van deze storing zijn onder meer een defecte sensor, een losse of beschadigde kabel of een storing in de printplaat van de CV-ketel. Het is raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om het probleem op te lossen, omdat het werken aan CV-ketels gevaarlijk kan zijn als u niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikt.

De Remeha Tzerra ace is uitgevoerd met een elektronische regel- en besturingsautomaat. Het hart van de besturing is een e-Smart microprocessor, die de ketel zowel beveiligt als bestuurt. In geval van een storing wordt een bijbehorende A02.46 code weergegeven

De betekenis van de A02.4 code is:

  • CAN administratie vol in toestel
  • SCB print niet gevonden: Voer een autodetect uit.

CAN administratie

De melding “CAN administratie vol in toestel” kan worden weergegeven op de display van een CV-ketel of een ander soortgelijk apparaat dat gebruik maakt van de Controller Area Network (CAN) bus communicatietechnologie.

De CAN-bus is een netwerkprotocol dat wordt gebruikt voor communicatie tussen verschillende apparaten in een systeem, zoals een CV-ketel en de thermostaat. Het verzendt berichten tussen de apparaten en zorgt ervoor dat ze kunnen communiceren en samenwerken.

Wanneer de melding “CAN administratie vol in toestel” wordt weergegeven, betekent dit dat het apparaat te veel berichten heeft ontvangen en dat de buffer of administratie van de CAN-bus vol is geraakt. Dit kan worden veroorzaakt door een storing in de communicatie tussen de apparaten, een probleem met de bedrading of een probleem met een van de apparaten die op de bus zijn aangesloten.

Om dit probleem op te lossen, kan het nodig zijn om de bedrading en de aansluitingen van de apparaten te controleren en eventuele problemen op te lossen.

Auto-detect uitvoeren

Auto-detect uitvoeren Remeha Tzerra Ace A02.46

Voer een auto-detect uit na het verwijderen of vervangen van een (optionele) besturingsprint Remeha Tzerra Ace print CU-GH09.

  1. Navigeer naar het installateursmenu.
  2. Druk op de Enter toets om het menu te openen.
  3. Druk op de + toets totdat AD wordt weergegeven.
  4. Druk op de toets Enter om de auto-detect uit te voeren.
    Na enige tijd wordt het hoofdscherm weergegeven; auto-detect is uitgevoerd.

Voeg opmerking