Remeha Avanta E9 storing : 5 essentiële tips

R

Oorzaak en oplossing van een Remeha Avanta E9 storing

Wanneer je te maken krijgt met een Remeha Avanta E9 storing, dan wijst dit op een probleem met de waterdruk in het verwarmingssysteem. Deze storing kan verschillende oorzaken hebben, zoals een defecte druksensor, een lek in het systeem of een probleem met de wateraanvoer.

Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kan ondernemen om deze storing op te lossen. Hieronder vind je enkele mogelijke oplossingen die je kan proberen:

  1. Om de code E9 storing te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de waterdruk van je ketel te controleren. Controleer daarom of de waterdruk tussen 1,5 en 2 bar ligt. Indien de druk te laag is, kun je gemakkelijk water bijvullen met behulp van de vulkraan of vulslang.
  2. Als je hebt vastgesteld dat de waterdruk van je ketel correct is, kan de E9 storing nog steeds optreden als gevolg van een defecte druksensor. Het is daarom belangrijk om de druksensor te controleren op mogelijke problemen, zoals een slechte aansluiting of vervuiling. Als je problemen opmerkt, vervang de druksensor dan indien nodig.
  3. Een mogelijke oorzaak van de Avanta storing E9 kan ook liggen bij de pompaansluitingen. Om deze mogelijkheid uit te sluiten, controleer je best of de pompaansluitingen schoon zijn en goed vastzitten.
  4. Als alle voorgaande stappen geen succes opleveren bij het oplossen van de Remeha Avanta E9-storing, dan kan je proberen om de ketel te resetten.

    Dit doe je door de stroomtoevoer naar de ketel uit te schakelen, bijvoorbeeld door de stekker uit het stopcontact te halen, of door de stroomtoevoer naar de ketel uit te schakelen en na enkele minuten weer in te schakelen. Hiermee kan je de ketel terug opstarten en het probleem hopelijk oplossen.

Volg deze eenvoudige stappen om de Remeha Avanta E9 storing op te lossen en je verwarmingssysteem weer in topconditie te krijgen.

Remeha Avanta E9 storing overzicht

Voeg opmerking