Remeha E5 storing bij Avanta : 10 essentiële tips

R

Remeha Avanta E5 storing

Een Remeha E5 storing bij een Avanta wordt veroorzaakt door een fout in de ionisatie.

Het afstellen van de O2 (zuurstof) is een belangrijke stap bij het onderhoud van de Remeha Avanta cv-ketel. Hieronder vindt u de stappen voor het afstellen van de O2:

  1. Zet de cv-ketel in bedrijf: Zorg ervoor dat de cv-ketel in bedrijf is en de temperatuur van het water in het systeem op de juiste waarde staat.
  2. Zoek de O2-sensor: Zoek de O2-sensor op de cv-ketel. Dit is meestal een kleine sonde die in de buurt van de brander is geplaatst.
  3. Controleer de O2-waarde: Gebruik een O2-meter om de O2-waarde te meten. Deze waarde moet tussen 3 en 6% liggen voor een optimale verbranding.
  4. Pas de luchttoevoer aan: Pas de luchttoevoer aan door de schroef op de luchttoevoer aan te draaien totdat de O2-waarde tussen 3 en 6% ligt.
  5. Controleer de CO-waarde: Gebruik een CO-meter om de CO-waarde te meten. Deze waarde moet onder 100 ppm liggen.
  6. Controleer de verbranding: Controleer de verbranding van de cv-ketel door te kijken naar de vlam. De vlam moet stabiel en blauw zijn. Als de vlam geel is of flakkert, duidt dit op een slechte verbranding.
  7. Herhaal de stappen indien nodig: Als de O2-waarde te hoog of te laag is, herhaal dan de stappen totdat de waarde tussen 3 en 6% ligt. Controleer ook regelmatig de O2- en CO-waarden om ervoor te zorgen dat de cv-ketel veilig en efficiënt blijft werken.

Volg deze eenvoudige stappen om de Remeha E5 storing op te lossen en je verwarmingssysteem weer in topconditie te krijgen.

Het is belangrijk om het afstellen van de O2 over te laten aan een professionele monteur als u niet over de juiste apparatuur of ervaring beschikt. Een monteur kan de O2-waarde nauwkeurig meten en de luchttoevoer op de juiste manier aanpassen om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel veilig en efficiënt werkt.

Remeha Avanta E5 storing

Voeg opmerking